Lastminutes

Update over het coronavirus

- Voor het laatst bijgewerkt op 10-08-2020 -

Oostappen Groep Vakantieparken houdt de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus en de richtlijnen van de Nederlandse en Belgische overheid nauwlettend de gaten. De veiligheid en gezondheid van onze gasten en medewerkers staan hierbij voorop!

Als Oostappen Groep Vakantieparken hebben we op al onze vakantieparken voldoende mogelijkheden om de maatregelen vanuit de overheid op te volgen en elkaar voldoende ruimte te geven. Lees hieronder welke invloed de maatregelen hebben op de Nederlandse en Belgische vakantieparken.

Nederland

Alle Nederlandse Vakantieparken zijn momenteel geopend voor recreatief verblijf. Dit doen we uiteraard met inachtneming van de geldende maatregelen en met extra aandacht voor onze gasten, onze medewerkers, de hygiëne en al het andere dat nodig is om een veilige en verantwoorde vakantie te bieden. De gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen op de parken zijn op 15 juni weer open gegaan. Dit betekent dat je ook weer kunt komen kamperen als je niet zelfvoorzienend bent.

De volgende faciliteiten zijn momenteel geopend op de Nederlandse parken (uiteraard volgens de richtlijnen RIVM). Oostappen Vakantieparken zijn groot, kortom ook voldoende ruim om te voldoen aan de afstand regels en toch te kunnen genieten van de vakantie.

 • Subtropisch/overdekt zwembad op Vakantieparken De Berckt, Prinsenmeer en Arnhem zijn geopend. Ook het buitenzwembad Vakantiepark Brugse Heide is geopend. --> Je kunt bij de receptie op de parken een tijdslot reserveren voor de overdekte zwembaden, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om hier gebruik van te maken. 
 • Indoor speelpaleis / bowlingbaan op Vakantiepark Prinsenmeer is geopend.
 • Strandbad van op Vakantiepark Prinsenmeer is geopend.
 • Horeca is geopend. Lees hier spelregels voor de heropening van de horeca.

 

België

Alle Belgische parken zijn weer geopend. Zie hieronder per vakantiepark de geldende maatregelen.

Park Blauwe Meer

 • Op het park is het dragen van een mondkapje verplicht wanneer je je verplaatst binnen in de horeca. Als je aan een tafeltje in de horeca bent aangekomen dan mogen de mondkapjes af.
 • Is open voor alle gasten (kamperen, verhuur + jaargasten).
 • Receptie, sanitairgebouw en horeca* zijn geopend.
 • Binnenzwembad en overdekte strandbad zijn vanaf 1 juli open.

Park Hengelhoef

 • In de gemeente Houthalen (en ook andere delen van België) zijn mondkapjes verplicht voor alle mensen boven de 12 jaar. Kortom alle gasten boven de 12 jaar moeten een mondkapje dragen op het park. In het subtropisch zwembad, of als je aan een tafeltje in de horeca bent aangekomen ed. dan mogen de mondkapjes af.
 • Is open voor alle gasten (kamperen en verhuur).
 • Receptie, sanitairgebouw en horeca* zijn geopend.
 • Indoor speeltuin en subtropisch zwembad zijn vanaf 1 juli open. --> Je kunt bij de receptie op het park een tijdslot reserveren voor het subtropisch zwembad, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om hier gebruik van te maken. (Momenteel is het voor dagrecreanten niet mogelijk om gebruik te maken van het subtropisch zwembad.)

Park Parelstrand

 • Is open voor alle jaargasten en vanaf 18 september t/m 8 november zijn toeristische kampeerders ook welkom.
 • Het park biedt dit jaar geen verhuur- en kampeerplekken aan.

* De horecagelegenheden op Park Blauwe Meer en Hengelhoef gaan open met de volgende maatregelen in acht genomen:

 • Maximaal 10 personen per tafel.
 • Tafels staan op 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Iedereen moet blijven zitten en bediend worden.
 • Alle obers zijn verplicht om een mondmasker te dragen.
 • De horeca blijft tot maximaal 01:00 uur geopend.

Verder is het vanaf zaterdag 25 juli, op de Belgische vakantieparken, verplicht om tijdens de verplaatsing in onze horecagelegenheden een mondmasker te dragen. Dit geldt niet wanneer je aan tafel zit. Op het terras, in de buitenlucht, is dit evenwel niet van toepassing. Ook zijn wij verplicht om jouw e-mailadres of telefoonnummer te noteren, wanneer je onze horeca bezoekt. Dit dient er enkel voor om eenvoudiger gasten te verwittigen als dat nodig is. De gegevens worden maximaal 14 dagen bewaard en dit gebeurt uiteraard met hoge discretie. Het dragen van mondmaskers is niet verplicht voor kinderen onder de 12 jaar.

Vanaf 1 augustus treedt het elektronische Public Health Passenger Locator Form in werking. Iedereen die op vakantie gaat naar België en langer dan 48 uur in het land verblijft moet verplicht een formulier invullen. Dit formulier moet je binnen 48 uur vóór aankomst online invullen. Je vindt hier meer informatie over de werking van het formulier.

EXTRA MAATREGELEN DIE GELDEN OP ALLE OOSTAPPEN VAKANTIEPARKEN

Lees hieronder een aantal van de extra genomen maatregelen:

Bekijk de PDF met algemene coronamaatregelen op de parken

 • Extra hygiëne- en desinfectiemaatregelen. Er wordt frequenter en grondiger schoongemaakt.
 • De balies bij de recepties zijn voorzien van plexiglas.
 • Het wassen van linnen gebeurt op professionele wijze (temperatuur >60 graden) waardoor virussen niet overleven.
 • Er zijn duidelijk instructies opgesteld voor de medewerkers.
 • Er mogen een beperkt aantal mensen in het receptiegebouw zijn.
 • Ter vervanging van het restaurant (dat tot op heden reeds gesloten blijft), kun je gebruikmaken van een onze afhaalservice.
 • Zoveel mogelijk betalen via PIN.
 • Verjaardagsfeestjes, familiefeestjes en groepskamperen zijn niet toegestaan.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wanneer de maatregelen vanuit de Belgische en/of Nederlandse overheid verlengd / aangescherpt worden, zullen we bovenstaande wellicht moeten wijzigen. Wij zullen je hiervan op de hoogte blijven houden. Dit doen wij uiteraard mede via deze pagina, maar indien noodzakelijk zullen wij onze vakantiegasten, seizoengasten en jaargasten ook rechtstreeks berichten.

 • Verzetten van de reservering naar een andere periode in 2020 is mogelijk op basis van beschikbaarheid en tegen de geldende tarieven.
 • Wanneer een reservering niet door kan gaan en verplicht door ons geannuleerd dient te worden krijgt de gast een voucher t.w.v. het reeds betaalde bedrag. Deze voucher is geldig tot 12 maanden na de oorspronkelijke aankomstdatum. Dit is niet van toepassing wanneer de reservering wel doorgang kon vinden, maar de gast zelf besluit om niet te arriveren.
 • Wanneer de nieuwe reservering duurder uitvalt, is de meerprijs voor de gasten. Wanneer de reservering goedkoper uitvalt, ontvangt de gast het verschil terug in de vorm van een voucher. Een eventuele restwaarde kan enkel aan het einde van de looptijd alsnog worden uitgekeerd aan de gasten die wij verplicht hebben moeten annuleren. Dit is dus niet van toepassing wanneer de reservering wel doorgang kon vinden, maar de gast zelf besluit om niet te arriveren.
 • De gasten ontvangen van ons een voucher t.w.v. het reeds betaalde bedrag. Wanneer de nieuwe reservering duurder uitvalt, is de meerprijs voor de gasten. Wanneer de reservering goedkoper uitvalt, ontvangt de gast het verschil terug in de vorm van een voucher.
 • Er worden, mits er COVID-19 is geconstateerd bij een van de toekomstige gasten (binnen 2 weken voor aankomst, geen wijzigingskosten in rekening gebracht.
 • Wanneer gasten toch wensen te annuleren, betalen ze annuleringskosten conform de boekingsvoorwaarden.
 • Wanneer de gast met een bepaalde voorkeur geboekt heeft, houden wij hier uiteraard rekening mee.
 • Wanneer de gasten via touroperators hebben geboekt, verwijzen wij de gasten alleen terug naar de touroperators wanneer ze wensen te annuleren.
 • Als je jouw reeds gemaakte reservering wilt omboeken kun je contact opnemen met de Afdeling Reserveren (zie onderstaande contactgegevens).

Wij hopen natuurlijk, net als iedereen, dat het virus snel onder controle is waardoor we de normale gang van zaken kunnen oppakken, zodat iedereen weer kan gaan genieten van uitjes, horeca en een welverdiende vakantie!

Als je vragen hebt over de bovenstaande informatie, kun je altijd contact met ons opnemen via de onderstaande contactgegevens. (Door deze drukke tijden kan het soms wat langer duren voordat iemand van het Oostappen-team je te woord kan staan. Wij doen uiteraard ons uiterste best!).

Afdeling Reserveren
T. 0900-9677 / vanuit buitenland +31 493 326 977
reserveren@oostappengroep.nl

Wist je dat?

 1. Alle faciliteiten zijn inbegrepen
 2. Bij ons altijd de beste prijzen
 3. Unieke animatie tijdens alle schoolvakanties
 4. Al meer dan 30 jaar succesvol

 

ACSI RECRON   ADAC

De actuele invulling van de faciliteiten kan per park verschillen.

Heb je een vraag, of kunnen we je op een andere manier helpen?

Bekijk direct onze veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? We helpen je graag telefonisch op 0900-9677 (0,90 per gesprek) of stel je vraag op Facebook.

(€0,90 p/gesprek)

Volg je ons al?

De beste aanbiedingen en last minutes per mail ontvangen? Laat je e-mailadres achter!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

 

Sluiten

Oostappen Parken

De mooise plekjes in Nederland en België

Met onze vakantieparken in Nederland en België ben je altijd verzekerd van een heerlijke vakantiebestemming. Oostappen Vakantieparken – Vakantie voor iedereen!