Overzicht
11 april 2024

Nieuwe exploitant voor Nederlandse Oostappen Vakantieparken

Belgische campings door onder nieuw label

Asten, 11 april 2024 – De exploitatie van alle Nederlandse Oostappen Vakantieparken en het ondersteunende hoofdkantoor komt in handen van een nieuwe exploitant. Eigenaar Peter Gillis, bekend van de reality serie ‘massa is kassa’ stapt daarmee uit het beheer van deze Nederlandse vakantieparken en zet de exploitatie van de Belgische parken door onder een nieuw label.

De parken in Nederland blijven actief onder de merknaam Oostappen Vakantieparken. De nieuwe exploitant neemt de verhuurexploitatie en het beheer van alle voorzieningen over. Dat houdt in dat het vakantieseizoen van 2024 zal worden gedraaid door een nieuw managementteam en de familie Gillis geen enkele betrokkenheid meer heeft bij de exploitatie van de Nederlandse vakantieparken.

De afgelopen tijd raakte Peter Gillis de horecavergunning op een aantal parken kwijt en werd de exploitatievergunning op Prinsenmeer niet verleend. Deze ontwikkelingen zijn voor hem de aanleiding geweest om noodgedwongen een oplossing te zoeken, in het belang van de medewerkers en de gasten. De pijnlijke oplossing is gebleken om volledig afstand te nemen van de exploitatie. Gillis blijft wel eigenaar van het onroerend goed op alle parken.

De Oostappen Vakantieparken die vallen onder de nieuwe exploitatie zijn Prinsenmeer, Brugse Heide, De Berckt, Arnhem, Marina Beach, Heelderpeel, Boschbeek, Slot Cranendonck en Valkenburg. Ook het hoofdkantoor en de medewerkers van Oostappen Vakantieparken gevestigd in Asten gaan over naar de nieuwe exploitant. De Belgische vakantieparken vallen buiten deze overeenkomst, daar blijft Gillis verantwoordelijk.

De nieuwe exploitant van de Nederlandse parken legt op dit moment contacten met de verschillende gemeentes waarin de Oostappen Vakantieparken gelegen zijn, waarin eerst contact is gelegd met de gemeentes Asten en Valkenswaard.  Hij zal in overleg deze gemeentes aan de slag gaan om de benodigde vergunningen te verkrijgen. Alle vakantieparken zorgen voor veel werkgelegenheid, inkomstenstromen qua toeristenbelasting en veel spin-off naar de plaatselijke horeca en middenstand.

Met het in dienst houden van alle medewerkers en het indienen van alle benodigde aanvragen onder verantwoordelijkheid van de nieuwe exploitant, gaan beide partijen uit van een succesvolle opstart en voortzetting van de Nederlandse Oostappen Vakantieparken Groep.

Focus op nieuw vakantielabel in België

De familie Gillis gaat de volledige focus leggen op de exploitatie van de Belgische parken. De succesformule van Peter Gillis, ‘een betaalbare vakantie voor iedereen’, krijgt op deze manier een nieuwe invulling. De drie Belgische parken zijn voor de familie Gillis een uitgelezen kans om een grote doelgroep vakantiegangers met een kleinere portemonnee heel veel vakantieplezier te bieden. Binnenkort zal dit nieuwe label worden geïntroduceerd. 

Peter Gillis: “Voor mij is het belangrijkste dat medewerkers op mijn parken en het hoofdkantoor kunnen blijven werken en de loyale gasten terug kunnen blijven komen voor een betaalbare vakantie. Met pijn in het hart draag ik de exploitatie over. Sinds de start in 1986 zijn we altijd voor 100% bezig geweest om te werken aan het vakantieplezier van vele miljoenen gasten. Dat moet blijven: betaalbaar, vol met speel- en zwemplezier en gezellige en betaalbare horeca. Daarom heb ik besloten met mijn hele familie uit de gehele Nederlandse exploitatie te stappen. Zo maken we de weg vrij voor een succesvolle voortzetting. Ik ben trots op mijn campings in België. Camping Parelstrand is op dit moment verhuurd aan Fedasil voor het tijdelijk opvangen van asielzoekers, maar zal in toekomst ook weer toeristisch worden. Op Camping Hengelhoef en Camping Blauwe Meer is het nieuwe seizoen ondertussen gestart.”

Voor alle gasten van Oostappen Vakantieparken

Heb je een vakantie geboekt op een van de Oostappen Vakantieparken? Geen zorgen, er verandert namelijk niks aan je gemaakte boeking. Je bent dus nog steeds van harte welkom voor een heerlijke vakantie!

De faciliteiten en het animatieprogramma worden grotendeels aangeboden zoals je van ons gewend bent. Ook hopen we dat de gesloten horecagelegenheden binnenkort weer geopend kunnen worden, zo kan het nieuwe seizoen helemaal goed van start!

Houd onze website en onze social media in de gaten voor het laatste nieuws over onze parken.

Facebook
Instagram

Jouw vakantie start hier!
Check de prijs